Ingyenes szállítás 30 000 Ft feletti vásárlás esetén!

SZÁRAZ vagy VÍZHIÁNYOS a bőröm?

SZÁRAZ vagy VÍZHIÁNYOS a bőröm?

SZÁRAZ BŐR

A bőrszárazság olyan probléma, amelytől sokan szenvednek egész évben. Nagyon frusztráló ezzel foglalkozni a vele járó kellemetlen tünetek miatt. A száraz bőrűek gyakran durva, száraz, vörös foltokat találhatnak a bőrükön, és ezek a foltok gyakran viszketnek.



Mi a különbség a száraz és a vízhiányos bőr között?

A száraz bőr gyakran félreérthető. Leegyszerűsítve a dolgokat, a szárazság bőrtípusra utal, a kiszáradás pedig a bőr állapotára. Ha száraz a bőre, az arcán kevesebb olajtermelő mirigy van; ezért kevesebb faggyú van jelen.

A vízhiányos bőr olyan állapot, amikor a bőre vízhiányos, szemben a károsodott bőrgáttal. A vízhiányos bőrű emberek bőre nem feltétlenül száraz – lehet zsíros, kombinált vagy normál bőr is, amely egyszerűen nem hidratált.

A száraz bőrben szenvedőknek olyan kezelésekre és termékekre van szükségük, amelyek javítják a bőr védőrétegét.

TISZTÍTÓ - használjon gyengéd tisztítószert, mint pl. Super Soft Cleanser vagy Soft Foam Cleanser és kerülje a szappanokat.

Keressen ceramidokban gazdag hidratáló krémet – a Hydra Maximum termékcsalád száraz bőrre.

Mi okozza a száraz bőrt?

  • Hideg levegő
  • Forró zuhanyok
  • Nem megfelelő hidratáló használata
  • Alkohol
  • Száraz meleg
  • Gyógyszerek
  • Hormonok
  • Nem megfelelő táplálkozás,
  • A savakat vagy retinolt tartalmazó termékek túlzott használata

 

 

Keresendő összetevők, hatóanyagok

Top 3 - nedvesítőszerek, okkluzív és bőrpuhító szerek

A bőrnedvesítő-szerek úgy fejtik ki hatásukat, hogy kivonják a vízmolekulákat a levegőből, és behúzzák azokat a bőr felszínébe. A népszerű nedvesítő összetevők közé tartoznak a ceramidok, az alfa-hidroxisavak (tejsav), a szorbit, a glicerin és a hialuronsav.

Az okkluzívok fizikai akadályként szolgálnak, hogy segítsenek felfogni a vizet és megakadályozzák a nedvesség elvesztését a bőr felszínéről.

A bőrpuhító szerek kisimítják a bőrt és fokozzák a bőrgát helyreállítását, regenerálását. Tartsa szemmel a lipideket és olajokat, a shea vajat és az izopropil-palmitátot.

A retinol a durva textúrájú bőr csodatevője is. Ha helytelenül használja, száraz bőre jelentős bőrpírral és irritációval párosulhat. Hogyan előzheted meg a száraz bőrt?

Mindig hidratáljon naponta legalább egyszer, a zuhanyozás utáni 60 másodpercen belül, amíg még nedves a bőr. A bőr pórusai kinyílnak, így a termékek hatékonyabban szívódnak fel.

Mikor forduljunk bőrgygyászhoz?

A hámlás és a "szorító érzés" a szárazság normális tünetei. De ha bőrpír, duzzanat, túlzott viszketés vagy kérgesedés is kíséri őket, konzultáljon bőrgyógyászával vagy orvosával. Lehet kontakt dermatitis vagy pikkelysömör, minden olyan dolog, ami összetéveszthető a száraz bőrrel.

A száraz bőr 5 gyakori oka.

1) Kiszáradás
A hidratált bőr belülről indul ki. Ha bőrödön a szárazság vagy a kiszáradás jelei mutatkoznak, kezd az étrenddel. Lehet, hogy nem iszol elég vizet – igyekezz legalább napi 2 litert inni. A hidratáltság szintjét akkor is pótolhatod, ha magas víztartalmú ételeket fogyasztasz, például görögdinnyét, epret, zellert és jégsalátát, amely több mint kilencven százalékban tartalmaz vizet.

2) Hideg időjárás
Észrevetted már, hogy amikor tél van, bőröd sokkal hajlamosabb a kiszáradásra? Ennek az az oka, hogy amikor hűvösebb lesz az idő, az alacsonyabb hőmérséklet és a nagy szél csökkenti a bőr nedvességtartalmát, feszítő-húzódó és száraz érzetet hagyva maga után. Ilyenkor hidratáld bőrödet táplálóbb termékkel, hogy védőréteget hozz létre.

3) Száraz levegő
Egy másik környezeti faktor, amire oda kell figyelni, a száraz levegő. Nagyobb valószínűséggel száraz a levegő melegebb éghajlaton és légkondicionált helyeken.

4) Kiegyensúlyozatlan bőr pH-ja
Bőrünk azon képességét, hogy kivédje a káros környezeti faktorok hatásait, az úgynevezett pH-szint határozza meg. Az, hogy mennyire savas vagy lúgos a bőröd, drasztikusan befolyásolhatja a hidratáltság szintjét. Ha szárazságot tapasztalsz, valószínűleg magas a pH-értéke, és túl lúgos – ki kell egyensúlyoznia a pH-szintjét, hogy bőröd hatékonyabban tudjon védekezni. A lúgosságnak számos oka lehet, de gyakori okok közé tartozik a túl gyakori peelingezés és a maszkok túlzott használata. Tehát próbáld meg lecsökkenteni a peelingezést / bőrradírozást heti egyszerire.

5) Erős vegyszerek
Nem minden bőrápoló termék egyformán készül. A szintetikus összetevőket tartalmazó termékek károsak lehetnek a bőrre, és eltávolíthatják a bőr természetes olajait. Nézd meg közelebbről bőrápolási temrékeidet, és szabadulj meg azoktól a termékektől, amelyek csökkentik a bőr nedvességtartalmát. Jó módszer ennek kiderítésére, ha megnézed, hogy a bőr feszes vagy száraz-e a használatuk után.

Dr. med.Christine Schrammek hidratáló termékcsaládja kifejezetten a SZÁRAZ és HIDRÁLT bőrt célozza meg – KATTINTSON IDE a teljes termékskála felfedezéséhez!